Rólunk

A Royal Spa Hungary Kft. családi vállalkozás, amely több évtizedes gyakorlattal rendelkezik a műanyag feldolgozás területén. Elsősorban a vákuumformázó, illetve az üvegszálas poliészter technológia területén van jelentős tapasztalatunk, amely elsősorban a hajógyártáshoz és a wellness termékek gyártásához szükséges.
Egyedülállóan elmondhatjuk magunkról, hogy nemcsak a terméket, hanem az előállításhoz szükséges vákuumformázó gépet is saját magunk gyártottuk, továbbá a termoformázó szerszámot (formát), és az üvegszálas poliészter termékek gyártáshoz szükséges negatív gyártó szerszámot is. Például: hajó, horgászcsónak, fürdőkád.

Tevékenységünk:  
 • Egyéb műanyag termékek gyártása
 • Wellness termékek gyártása
 • Hajógyártás
 • Egyéb szerszámgép gyártása

Termékeink:
A hosszú évek alatt mindig arra törekedtünk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek, egyedülállóak és a nemzetközi piacon is megállják a helyüket. Ilyen elgondolás alapján születtek meg termékeink a Royal Spa Holt-tengeri lebegő fürdőkád, a Royal Craft Electric Power Boat és a Royal Fishing Horgászcsónak. Számunkra legfontosabb a MINŐSÉG, éppen ezért termékeink kiváló alapanyagokból és a legkorszerűbb eljárásokkal készülnek.

Szolgáltatásaink:
 • Royal Spa Holt-tengeri lebegő fürdőkád értékesítése
 • Royal Craft Electric Power Boat értékesítése
 • Royal Fishing horgászcsónak értékesítése
 • Mérnöki tanácsadás, termékfejlesztés
 • Szerszám készítése
 • Prototípus gyártás
 • Szerszámkészítés sorozatgyártásra
A szolgáltatásaink során törekszünk - a termékfejlesztésbe is bekapcsolódva – a teljes együttműködésre vevőinkkel, annak érdekében, hogy a gyártott termékek minőségben, funkcióban, külalakban és gazdaságosságban a lehető legjobban illeszkedjen az elvárásokhoz.
Törekszünk a hosszútávú partnerkapcsolatokat kiépíteni és ápolni a folyamatos visszacsatolás érdekében. A rendszeres kapcsolattartást helyezzük előtérbe, korszerű gépek illetve magas szintű technológia alkalmazásával.
 
Az üzleti filozófiánk szerint egy termék akkor jól eladható, ha a külső megjelenése szinkronban van a belső műszaki tartalommal.
 

Új Technológia a Műanyagipar területén


Vákuuminjektálás:

A Wellness termékek élettartamát nagymértékben befolyásolja a felületi réteg és az üvegszál erősítésű poliészter közötti tapadás mértéke. Általános problémaként jelentkezik, főleg a szabadban üzemeltetett masszázsmedencéknél, amelyek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Hidegnek, melegnek, UV sugárzásnak, de a bonyolultabb formájú bel térben használt fürdőkádaknál, zuhanytálcáknál gyakran előfordul, hogy felválik a felületi réteg.
A formatervezők, és mi is a piaci versenyből adódóan egyre tetszetősebb és bonyolultabb formákat fogunk tervezni. Ennek viszont az a hátránya, hogy szálszórással és kézi bedolgozással nem lehet tökéletesen a bonyolult formákba az üvegszálas poliésztert megfelelően összedolgozni a felületi réteggel.
Az általunk kifejlesztett vákuuminjektálásnak is vannak korlátai, de a tervezés során sokkal nagyobb szabadságot biztosít. Ennél az eljárásnál sem lehet negatív dőlést alkalmazni, mert akkor a készterméket nem lehet leválasztani a szerszámról, viszont sokkal kisebb rádiuszokat lehet tervezni, amellyel, sokkal tetszetősebb terméket tudunk gyártani. Különös figyelmet kell fordítani a kádak és zuhanytálcák, de akár a hajók és horgászcsónakok csúszásmentesítőjének tervezésénél, hogy a kisméretű bemélyedések és kiemelkedések alakját az üvegszálas poliészter ki tudja tölteni.
A termék akkor tökéletes, ha a formatervező elképzelése szinkronban van a gyártástechnológiával.
A prototípus elkészítését minden esetben a negatív faminta elkészítése előzi meg. A famintát olyan felületi réteggel látjuk el, amelyről formaválasztózás után könnyedén leválasztható a késztermék. Jelen esetben a prototípus. A faminta külső szélén egy speciális peremet helyezünk el, hogy a gyantavezető csöveket el tudjuk helyezni. Gyakorlatilag így az első darab is az általunk kifejlesztett vákuuminjektálásos technológiával készül.
Az első darabot miután leválasztottuk a famintáról, a készterméket alapos vizsgálat alá vetjük. A kritikus helyeken metszeteket készítünk, és megvizsgáljuk, hogy az üvegszál réteg megfelelő légbuborék mentesen kötődik a felületi réteghez. Amennyiben nem találunk hibát, akkor nem kell korrekciót végeznünk a famintán. A biztonság kedvéért készítünk néhány úgynevezett tesztdarabot. Ezeket megvizsgálva sem találunk hibát, akkor elkészítjük a végleges vákuuminjektáló szerszámot, amelyen már előre ki van építve a gyantavezető csövek elhelyezésére szolgáló perem.
A végleges gyártó szerszámot tesztelés alá vetjük, a sorozatgyártás szempontjából, figyelemmel a végleges üvegszál rétegek számának meghatározása miatt. A kritikus helyeken amennyiben szükséges vékonyabb szálszerkezetű üvegszálat kell beépíteni a termékbe.
A tökéletes minőségű termék előállításának feltétele, hogy a kritikus helyeken, szűk rádiuszokban is homogén egységet képezzen az üvegszál erősítésű műanyag a felületi réteggel. Hagyományos eljárásnál a rádiuszok nagyságát kell megnövelni, és hogyha ez nem elég akkor vékonyabb szálszerkezetű üvegszál réteget kell alkalmaznunk. A legnagyobb probléma viszont az, hogy a kisméretű rádiuszokba nagyon időigényes a légbuborékok kipréselése.
Az általunk kifejlesztett technológiánál viszont a vákuumnak köszönhetően minden négyzet centiméterre 1 kg nyomás nehezedik, amely biztosítja a tökéletes légbuborék mentes tapadást az üvegszálas poliészter és a felületi réteg között.


Minőség
MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG, PRECÍZ MUNKAVÉGZÉS