ROYAL SPA


A súlytalan lebegés élménye

...

Forradalmian új fürdőkád amely lehetővé teszi, hogy bárki saját otthonában élvezze a lebegés jótékony hatását.

Idáig a lebegésterápia mint szolgáltatás, csak wellness szállodákban illetve float szalonokban volt igénybe vehető. Nem mindenki szívesen vette igénybe a közösségi helyek szolgáltatását, mivel fenntartásaik voltak a higiéniával kapcsolatban, ugyanis mindenki ugyanabban a sós vízben lebegett.

Ez egy nagyméretű normál fürdőkád, amelybe be van építve egy 250 literes tartály, ebben van a 36,6 fokos 33%-os sós víz. A kádat egyébként funkcióját tekintve ugyanúgy lehet használni mint bármely más fürdőkádat,de ha valaki a súlytalanság állapotában kíván regenerálódni az megnyomja a lebegés funkció gombját és a kád feltöltődik a testhőmérsékletű sós vízzel.

A kád víztisztító berendezése, a kádból a tartályba, illetve a tartályból a kádba történő szivattyúzáskor lép működésbe, így kétszeres szűrést biztosítva az aktívszenes szűrő segítségével.

Számos tudományos magyarázat támasztja alá a lebegés jótékony hatásait. A tudósok szerint a gravitáció megszüntetésével mentesítjük a központi idegrendszerünket, izmainkat, gerincoszlopunkat.

"Egy órányi lebegés hat-nyolc óra alvásnak felel meg."

A lebegés során a rendszerezőbb, praktikusabb mindennapok során használt bal agyfélteke teljes összhangba kerül a vizuális, kreatív átfogó felismerésekre képes jobb agyféltekével. A lebegés ezáltal fokozza a problémamegoldó készséget, a kreativitást, többek közt képessé teszi az agyat az információ gyorsabb felismerésére és befogadására.
A tett az elmében születik, a lebegő kád segít a tökéletes teljesítmény elképzelésében és kivitelezésében.

A Holt-tenger titka

Húsz évnek kellett eltelnie – az Ahava kutatások megindulását követően -, hogy a Holt-tenger sóinak, iszapjának, ásványi anyagainak sűrítményei kozmetikumok formájában megjelenjenek Budapesten is.

Mi lehet ennek a különleges összetételű víznek a titka?
A Holt-tenger a tengerszint alatt mintegy 400 méterrel fekszik, sótartalma a többi tengerénél jóval nagyobb, sűrűsége nem tűr meg élőlényt benne vagy körülötte. Kutatók, tudósok kedvelt terepe ez. A só koncentrációja a víz mélységével változik: 40 méterig 300 g/kg, 90 méterig 332 g/kg, majd a tenger fenekén leülepszik A holt-tengeri só összetétele eltér a konyhasóétól, nagy mennyiségben tartalmaz kloridot, nátriumot, magnéziumot és káliumot. Ennek oka az, hogy a Holt-tenger tektonikai törésvonalban fekszik, vizét elsősorban a Jordán-folyóból valamint a környező hegyek kisebb folyamaiból kapja. Belé vezetnek a csatornák, elvezetése nincs, azaz nem létezik olyan folyó, amely a Holt-tengerből eredne. Így a beérkező, különféle ásványi sókat tartalmazó víz egyetlen úton képes eltávozni: párolgás révén. A behordott sók koncentrálódnak a tenger vízében, és egyre sósabbá teszik azt.

Az innen származó só és iszap népszerű gyógytermék az egész világon. Hatását számos tudományos kutatás igazolta. Az iszap a hegyekből a tengerbe lehordott üledékes agyagréteg eróziója révén keletkezik, melynek során, évezredeken át magába szívja a tengervíz tápláló ásványi-anyagainak nagy részét. Iszapja nagyon nagy mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, nyomelemeket valamint találhatók benne szilárd növényi és állati eredetű anyagok és víz. Hatásait mindenekelőtt a psoriasis, azaz pikkelysömör kezelésében dicsőítik. Ez a betegség öröklődik, de stressz hatására fokozott mértékben jelenik meg. A bőr vörös, pikkelyes hámlásával jár. A holt-tengeri só és iszap a pikkelyek leválasztásával és a sebgyógyulás gyorsításával fejti ki gyógyhatását Az iszap- és sókúra számos egyéb bőrbetegségben (vitiligo, atopiás dermatitis, mycosis fungoides) és egyéb állapotban (reumás betegségek, asthma, egyéb légzőszervi betegségek, uveitis, azaz a szem üvegtestének gyulladása, magas vérnyomás, ishaemiás szívbetegség, bélgyulladások stb.) hasznos, a legtöbben azonban kozmetikai célokra veszik igénybe. Az iszap elősegíti egyes anyagok távozását a bőrből, míg másokat bejuttat, a mélyebb rétegekben lévő vizet a bőr felszínére „húzza”, hőszigetelő és fertőtlenítő hatással is bír. A benne lévő ásványi anyagok pedig a szervezetbe jutva fejtik ki áldásos hatásukat.

Mentális állapotunk, neurológia:

 • Stressz kezelés
 • Koncentrációs és probléma kezelő készség fokozása
 • Álmatlanság, krónikus fáradtság tünetmentesítése
 • Jobb és bal agyféltekék összehangolása
 • Migrénes eredetű fejfájás csökkentése

Vázizmok és belső szervi tüneteknél:

 • ízületi gyulladások, derék- és hátfájás, nyakmerevség, rándulások tüneteinek
 • nagyfokú csökkentése
 • vérnyomás és vérkeringés szabályozása
 • oxigén szállítás fokozása, immunerősítés
 • rákos megbetegedések kockázatának csökkentése

Sportaktivitásban okozott pozitív hatásai:

 • teljesítmény, kondíció
 • izomlazítás, sportsérülésekből adódó felépülés elősegítése
 • bőrgyógyászat
 • bőrnyugtató és feszítő hatás
 • bőrfrissítés, kitágítja a bőr pórusait, kozmetikai kezelés előtti preparáció

...
Carl Lewis
olimpiai bajnok amerikai futó.
...
Shaquille O'Neal
NBA kosárlabdázó.
...
Wayne Rooney
angol futballista, aki otthonában is tart lebegő kádat.

Az ausztráliai sportintézetben a fizikoterápia részeként alkalmazzák sportsérülések gyógyítására, rehabilitálására.
Ezt a világszerte elterjedt relaxációs módszert egyaránt használják teljesítményre sarkalt sportolók, túlhajtott üzletemberek, vizsgaidőszakban frissülni vágyó hallgatók, kimerült kismamák, vagy csak egyszerűen kikapcsolódni vágyók. Az ötven perces lebegésnek azonnal érezhető hatásai vannak. A napi stressz testünkre gyakorolt hatásait megszünteti, görcsös izmainkat ellazítja, agyunk mentesül problémák alól.